Banii nu aduc fericirea! Vreau sa fiu si eu nefericit!

Se tot spune ca banii nu aduc fericirea, ci ca o intretine doar. Ei bine, asa este, banii nu te fac fericit, dar….. in globalizare si capitalism:

– Mergi la WC public, trebuie sa scoti bani

-vine factura la internet, gaz lumina, trebuie sa scoti bani

-Vrei sa vizitezi , sa mergi la mare, la munte, trebuie sa scoti bani

Orice ai face, construiesti un spital, trebuie bani, o scoala, o primarie, un partid , trebuie sa scoti bani de undeva, sa construiesti o fabrica sa produci ceva, iara…. bani sa platesti arhitectul, avocatul, juristul sa iti faca o firma…  Orice ai face ai nevoie de bani in capitalism. In COMUNISM banii nu aveau relevanta, cine avea un pachet de tigari KENT sa dea spaga, deschidea orice Usa si facea rost de orice avea nevoie in viata lui: un instalator bun pe care nu-l gaseai nicaieri, faceai rost de mancare buna pe spaga, dadeai la medic, dadeai la profesor, dadeai spaga la un general sa te scuteasca de armata….

Ce relevanta au banii astazi? Sunt totul sau aproape totul. Nu poti nici macar sa iti construiesti o Biserica o Manastire daca nu ai banii necesari. Si sa produci ceva la Manastire, sa ai o ferma pe langa Manastire sa te intretii din ceva, un teren unde sa pasca oile si vacile

Banii insa NU asigura ca ai apa curata, mancare sanatoasa si ne-cancerigena, si deci NU iti asigura sanatatea care in realitate NU ARE NICI UN PRET! sunt unele persoane care au nevoie de sange, de un rinichi, si fara bani mor, ca nu pot face nimic, sau fara medicamentele necesare de tratament naturist sau homeopat. Dar in realitate Sanatatea nu are pret. Cei care se mentin sanatosi traiesc mult si bine si nu au nevoie de bani.

Medicinia a evoluat asa de mult incat mai rar gasesti un om sanatos. Nehalita de bani, e cea mai profitabila industria dupa cea de armament, droguri si petrol.

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.